more from
Rillbar

Mere Lys - Historien om Spids Nøgenhat (148 sider)

by Thomas Løppenthin og Lars Krogh

  • ships out within 5 days
    Purchasable with gift card

      250 DKK or more 

     

about

12 år efter udgivelsen af den kultdyrkede debutplade, ’En Mærkelig Kop Te’, oplevede det danske syrerockorkester Spids Nøgenhat et ganske uvirkeligt folkeligt gennembrud. I 2013 kastede albummet ’Kommer Med Fred’, og ikke mindst hittet ’Lolland Falster’, bandet ind i en del af den danske underholdningsbranche, som de aldrig havde regnet med at skulle se indefra. Anmelderroser, priser ved både Danish Music Awards og Steppeulven, udsolgte koncerter, samt allerede nu legendariske optrædener på både Roskilde Festival og i Tivoli.

I bogen ’Mere Lys – Historien om Spids Nøgenhat’ fortælles for første gang hele historien om Danmarks ubetinget største syrerock-succes i nyere tid. Med sit udspring på den københavnske vestegn i midten af 80'erne i det usædvanligt sejlivede band On Trial, over navne som Baby Woodrose, Aron, Dragontears og ikke mindst Spids Nøgenhat. Pladekontrakter, utallige koncerter og turnéer, og vennen, lydmanden og manageren Ralph A. Rjeilys tragiske død i 2012. Ralphs død blev startskuddet til, at Spids Nøgenhat for alvor fik samlet trådene på ny. Vejen har været lang og snoet, og bandmedlemmernes utrættelige vilje til at gøre tingene på deres egen måde er enestående.

Bogens to forfattere, Thomas Løppenthin og Lars Krogh, har fulgt bandet tæt i årevis, men har alligevel måtte stå på hovedet i arkiverne for at få alle fakta på plads. Utallige timers interviews og samtaler med medlemmerne er blevet redigeret, og de over 100 plader, som de fem medlemmer medvirker på, er blevet genlyttet i det uendelige.

Fortællingen præsenteres som lige dele klassisk historiefortælling og oral history, hvor bandmedlemmerne, samt chauffør, lysmand og tidligere medlemmer får mulighed for at give deres version af historien. Personlige beretninger om venskaber, stoffer, og ikke mindst musikken med tilhørende årelange magtkampe om samme, fylder de 148 tætskrevne sider.

Bogens håndtegnede forside er skabt af Spids Nøgenhat-guitaristen Morten Aron Larsen, manden som også står bag bandets karakteristiske pladeomslag. Aron har endvidere bidraget med et væld af illustrationer til selve bogen, som præsenteres i en flot finish i 17 x 24 format. 'Mere Lys' indeholder over 100 fotos og illustrationer som aldrig har været offentliggjort før.

Udvalgte citater fra 'Mere Lys - Historien om Spids Nøgenhat':

"Spids Nøgenhats mikstur virker stærk og vanedannende. Herligt at falde i gryden."
- Fra Jan Sneums forord til bogen.

"Det var jo også en kæmpe fiasko. Alle folk syntes, vi var forfærdelige."
- Forsangeren Guf om Spids Nøgenhats første koncerter på Rust i '97.

"De er nogle følsomme drenge, der render rundt og er skide seje, fordi det er den eneste måde, de kan være i verden på."
- Sebastian "Zeppo" Bülow, Lysmand

Forfatterne:

Lars Krogh (født 1967): Direktør for Bad Afro Records og tidligere redaktør og skribent for musikmagasinet Moshable. Medforfatter til Politikens Store Rockleksikon, 2004. Tidligere skribent for Blender, Zoo, Jam og Lowcut.

Thomas Løppenthin (født 1977): Medstifter af pladeselskabet Play/Rec og redaktør og skribent for musikmagasinet Borderline Magazine. Har endvidere forfattet tekster for Copenhagen Jazzhouse og Roskilde Festival.

credits

released November 16, 2015

tags

about

Bad Afro Records Copenhagen, Denmark

Bad Afro Records is an independent label from Copenhagen. We love psyche, noise, rock and vinyl and currently we are working with bands like Baby Woodrose, Uffe Lorenzen, The Love Coffin, Spids Nøgenhat, Telstar Sound Drone, The Dandelion, The Janitors, On Trial, The Setting Son and Dragontears. We are looking for good tunes but are not afraid of acid. Bad Afro has been pushing vinyl since 1996. ... more

contact / help

Contact Bad Afro Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

If you like Mere Lys - Historien om Spids Nøgenhat (148 sider), you may also like: